Quareer

Diverse, 2021

Fem kortfilm fra et konservativt saudiarabisk samfund, hvor de meget forskellige kvindelige hovedpersoner frygter for deres liv. Hverken pubertet, ægteskab, skilsmisse eller seksuelle overgreb gør det nemt at være kvinde.

Et ensomt barn forsøger at kompensere for manglende kontakt til sin fraværende far ved at kontakte hans elever. En teenager kæmper for at underskrive sin forældresamtykkeformular til at deltage i en kunstkonkurrence – samtidig med at hun er under pres pga. forældrenes forestående skilsmisse. En nybagt student er splittet mellem ønsket om at stifte familie og alt det andet, hun ønsker i sit liv. En pige får uventet et besøg, der får hende til at genbesøge en traumatisk oplevelse fra barndommen. Og en enke lader en fremmed komme ind i hendes hus ved gemalens begravelse.

Vi viste ’Quareer’ som en særvisning med instruktørbesøg i april måned, men mange nåede ikke at opdage det – så nu viser vi den igen. Siden da har filmen ryddet prishylden på årets internationale Saudi Film Festival.Instruktør: Diverse
Saudi Arabien, 2021
DCP, 76 min.
Engelske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Arabian Nights 2022