Polyfonatura

Jon Vatne, 2019

Kan man komponere en symfoni af naturens instrumenter? Det er den excentriske lydkunstner Eirik Havnes slet ikke i tvivl om. Lyde kan samles ligesom svampe og jages ligesom vildt. Derfor ligger han på maven for at fange lyd fra frosne søer, edderkoppespind og lav. Det hele skal ende som hans hidtil mest ambitiøse projekt: Polyfonatura – et symfonisk værk og en sensorisk koncert, der skal spilles mellem fjorde og fjelde, hvor den kommer fra.

'Polyfonatura' er et kig ind i den nørdede kunstner Eirik Havnes kreative proces. Vi ser ham optage lyde fra naturen med sine egenproducerede mikrofoner, og behandle og vride lydene ind i sine musikalske kompositioner. Og vi ser ham, når han endelig er færdig og skal fremføre musikken. Bag den spændende arbejdsproces, den episke natur og den fine musik gemmer sig et karismatisk væsen og en ensom artist.

I filmen hører vi det, Erik ser for sig. Vi hører den færdige musik, samtidig med at vi ser, hvordan lydene faktisk bliver høstet. Det er en fantastisk, sanselig koncert mellem fjorde og fjelde og mellem tid og sted.

Awards:
Honorable Mention – Minimalen Short Film Festival


Medvirkende: Eirik Havnes
Instruktør: Jon Vatne
Norge, 2019
DCP, 20 min.
Engelske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Nordic Adventure Film Festival

Aktuelle film i Cinemateket

dfi_cinemateket_grid
3
<div id="item-wrapper">
</div>