Buster

Martin Miehe-Renard, 2021

Den 11-årige Buster Oregon Mortensen ved godt, at livet kan være svært. Selv er han småklodset – og alligevel er han kæmpe optimist. Under det røde hår brænder han af kærlighed og hjælpsomhed. Han køber bl.a. ind for gamle Hr. Larsen og hjælper sin haltende lillesøster.

Men Buster har en helt speciel hobby. Han elsker nemlig at trylle, og engang imellem får han nogle fif af Hr. Larsen, som også selv er ”magiens mester”. Snart er han nu klar på at vise, hvad han kan, til byens talent show. Men tingene kan godt blive komplicerede, når ens familie har brug for én, samtidig med at man bliver forelsket!

Filmen er baseret på Bjarne Reuters børnebogsklassiker. Det er anden gang, bogen bliver filmatiseret, og denne gang er der blevet ændret en del. Men det er ikke nødvendigvis skidt! Filmen er blevet mere eventyr-drevet, hverdagsuniverset opdateret til nutiden, og der er stadig masser af intense og rørende øjeblikke for hele familien.

Både dem, der møder Busters univers for første gang, og dem, der har stiftet bekendtskab med universet for år tilbage (eller årtier), vil få en ny ’ægte’ Buster at se.


Medvirkende: Manfred Weber Cortzen, Alma Sofie Almela Allarp, Magnus Millang, Ibi Støvring, Henning Jensen
Instruktør: Martin Miehe-Renard
Danmark, 2021
DCP, 92 min.
Dansk tale
Tilladt for alle

Datoer