Weekenden i biografen uge 22

TOP-10. 'Top Gun: Maverick' åbnede med 132.000 billetter i weekenden, og 60-årige Tom Cruise står dermed for årets største biografpremiere.

Efter flere udskydelser på grund af corona havde den længe ventede opfølger til 80’er-klassikeren ’Top Gun’ endelig premiere.

I 'Top Gun: Maverick' indtager Tom Cruise igen sin ikoniske rolle som jagerpiloten Maverick, og filmen har begejstret anmelderne, der gav den fire- og femstjernede anmeldelser næsten over hele linjen. Noget tyder på, at publikum også har set frem til at se opfølgeren i biografen. 132.000 valgte nemlig at indløse billet til filmen hen over weekenden, hvilket er den største premiereåbning i år.

Filmen dominerede toplisten i sådan en grad, at den trak mere end fem gange flere gæster ind i biografmørket end listens nummer to, og den solgte flere billetter end samtlige øvrige film på top-10-listen tilsammen. Inklusive forpremierer er ’Top Gun: Maverick’ nu set af 153.000.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Den originale ’Top Gun’ havde premiere i 1986 og solgte dengang 414.764 billetter i biograferne. Mon ikke ’Maverick’ vil klare sig endnu bedre. Det antyder premieren i hvert fald. Ikke dårligt i disse nye tider, hvor konkurrencen om publikums gunst kun er blevet mere massiv, og så ovenikøbet af en pilot, der nærmer sig de 60 år!

Weekendens nummer to på listen, ’Downton Abbey: en ny æra’, har en lidt anden målgruppe end førnævnte, og man kan da også konstatere, at filmen med godt 24.000 billetter holder sig pænt i sin anden weekend trods konkurrencen og nu er set af 82.000.

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.